Fotoboeken over Breda

BredaBeeld is de titel van 3 van mijn fotoboeken. In deze fotoboeken staan per boek 150 journalistieke foto's met onder de foto's een kort onderschrift. De boeken bestaan uit een selectie van de journalistieke foto's die ik in het jaar 2009, 2010 en 2020 in Breda e.o. heb gemaakt. Verschillende foto's zijn eerder gepubliceerd bij zowel regionale media als in landelijke kranten en weekbladen. In 2020 besloot ik vanaf dag 1 dat COVID-19 in Breda was, op eigen initiatief de stad en de mensen tijdens de coronacrisis vast te leggen.

Het fotoboek Breda in coronatijd is een onafhankelijk beelddocument met cultuurhistorische waarde. De mensen die erin staan schrijven geschiedenis.

                                                                                        

De boeken geven een goed beeld van wat ik als beroepsfotograaf in een jaar zoal voor mijn lens kreeg. Soms totaal onverwachts en soms na lang zoeken en veel geduld te hebben. Kortom 3 verrassende fotoboeken die eigenlijk elke Bredanaar gezien moet hebben.

Hier is een deel van het boek BredaBeeld 2009 online te bekijken. (opgenomen in de Brabant collectie)

Hier is een deel van het boek BredaBeeld 2010 online te bekijken. (opgenomen in de collectie van de koninklijke bibliotheek)

Het fotoboek BredaBeeld 2020  Breda in Coronatijd is te bestellen in mijn webshop.

Vanwege mijn 25 jarig jubileum heb ik in 2017 het fotoboekje De Vierde Bergboezem over het gelijknamige natuurgebied uitgebracht.